top of page

Youri Pessy - Achter het Talent

Bijgewerkt op: 15 dec. 2023
Hobby’s: hardlopen en gitaar spelen

Routine: elke avond voor het slapengaan een bakje kwark

Lievelings recept: wrap pizza  

Favoriete artiest: Nick Mulvey 


"Veel starters willen maatschappelijk relevant werk doen, maar weten niet dat een gemeente deze mogelijkheid biedt"

Waarom heb je voor Talent voor de gemeente gekozen?

Omdat ik met mijn werk een waardevolle bijdrage aan de maatschappij wil leveren. Ik merk wel eens in mijn omgeving dat mensen een negatief beeld hebben over het werken bij een gemeente. Maar wanneer ik ze vertel wat je kan doen en wat voor maatschappelijke bijdrage je kunt leveren binnen een gemeente, dan staan ze er vaak een stuk positiever tegenover. Veel starters willen maatschappelijk relevant werk doen, maar weten niet dat een gemeente deze mogelijkheid biedt. Daarnaast bestaat Talent voor de gemeente uit een leuke groep mensen en krijg je de ruimte om jezelf te ontwikkelen wat het werken hier nog leuker maakt.


"Talent voor de gemeente heeft mij toen de mogelijkheid gegeven om de switch te maken"

Hoe heb jij jezelf ontwikkeld de afgelopen tijd?

In 2019 sloot ik mij aan bij Talent voor de gemeente als Financieel adviseur na mijn Bachelor bedrijfseconomie. Ik merkte echter dat ik steeds meer interesse begon te krijgen voor de communicatie kant van de bedrijfsvoering en de gemeente. Hans Geurts heeft mij toen de mogelijkheid gegeven om de switch te maken. Tijdens mijn fulltime master Communicatiewetenschap heb ik twee jaar parttime als communicatieadviseur bij Talent voor de gemeente gewerkt. Hierdoor kon ik naast mijn studie ook al relevante werkervaring opdoen.


"Je kan als gemeente eigenlijk pas goed communiceren wanneer je jouw inwoners echt kent"

Mijn visie op het gebied van overheidscommunicatie is…

Dat je eigenlijk pas goed kan communiceren wanneer je jouw doelgroep/inwoners echt kent. Daarom is het denk ik ook belangrijk om als gemeente niet alleen te zenden, maar inwoners vooral juist te betrekken. Door inwoners te betrekken leer je ze niet alleen beter kennen, maar ontstaat ook de mogeljkheid om het beleid kwalitatief beter te maken en komt er vaak meer draagvlak en vertrouwen in de overheid vanuit de gemeenschap. Iets wat in deze tijd hard nodig is. Om deze reden heb ik tijdens mijn master thesis ook onderzoek gedaan naar (online) inwonersparticipatie voor gemeenten.


Ik krijg energie van…

Hardlopen. Bijna elke dag trek ik wel mijn hardloopschoenen aan om een klein of groot rondje hard te lopen. Soms met trainingsmaatjes maar soms ook alleen om lekker mijn hoofd leeg te lopen. Daarnaast geeft het mij ook voldoening om wedstrijden te lopen en doelen na te streven. In februari loop ik bijvoorbeeld het NK 10 kilometer op de weg en daar wil ik een mooie tijd in de 30 minuten neerzetten. Ook haal ik energie uit het doorgeven van mijn passie door het maken van hardloopschema’s en het geven van hardloopbegeleiding. Hiervoor heb ik recent Sessie met Pessy opgericht. 


65 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page