top of page

Op de werkvloer - Tessa Vanderbosch

Tessa Vanderbosch is inmiddels al bijna een jaar actief als adviseur bij Talent voor de gemeente. Aanleiding dus om haar een aantal vragen te stellen over haar opdrachten en bilk op de toekomst.Vanaf 1 september 2023 ben je actief bij Talent voor de gemeente, hoe is de start verlopen? 

Bij mijn start bij Talent voor de Gemeente ben ik gelijk bij twee verschillende opdrachten begonnen. Hierdoor krijg ik meteen een indruk van de diversiteit van het werken als externe bij een gemeentelijke organisatie. Deze ervaringen neem ik met veel plezier op en helpen mij bij volgende opdrachten om snel mijn plek in een team en een organisatie te vinden.   


"In de chaos aan informatie op zoek gaan naar orde en duidelijkheid blijkt werk te zijn waar ik energie van krijg"

Met wat voor opdrachten ben je momenteel bezig?

Bij de gemeente Brummen is het mijn taak om de controles op het gebied van aanbestedingen, subsidie en een verbijzonderde interne controle voor Jeugd en Wmo te doen. Deze functie is nieuw voor mij, maar door de goede samenwerking met een ervaren VIC’er, scholing en mijn analytische blik, vind ik snel mijn weg. In de chaos aan informatie op zoek gaan naar orde en duidelijkheid blijkt werk te zijn waar ik energie van krijg. 


“Tessa verdiept zich snel in de materie, stelt de juiste vragen en legt de juiste contacten. Ze brengt veel professionaliteit mee en is erg prettig in de omgang en samenwerking. ” - Johan Arnold

Daarnaast ben ik ook werkzaam als financieel adviseur voor het project opvang ontheemde Oekrainers bij de gemeente Lingewaard. Hiervoor moet ik in korte tijd de administratie op orde brengen en houden, de SPUK regeling kennen en de SiSa verantwoording A16 aanleveren. Voor deze kleinere opdracht was het zoeken naar de juiste vorm om samen te werken. Die is gevonden waardoor ik werk uit handen kan nemen bij het financiële team.


"Zowel HR, als de financiële of controlewerkzaamheden liggen mij"

Eind deze maand loopt een contract af, heb je al een idee wat voor opdracht je hierna zou willen doen? 

Door mijn opleidingsachtergrond in HRM en werkervaring als financieel adviseur bij de rijksoverheid heb ik een brede interesse ontwikkeld voor werk binnen het domein bedrijfsvoering. Zowel HR, als de financiële of controlewerkzaamheden liggen mij. Het belangrijkste vind ik dat het werk wat ik doe van meerwaarde is voor de organisatie en dat ik een team en collega’s kan ontlasten door mijn inzet en we samen verbeteringen realiseren. 


17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page