top of page

Talentontwikkeling: Inkoopopleiding - Laura van den Heuvel

Laura is begin november gestart met de Inkoopopleiding Nevi 1 publiek. We stelden haar een aantal vragen.


Waarom heb je gekozen voor deze opleiding?


"Als beginnend inkoopadviseur vind ik het belangrijk om inzichten te krijgen hoe je overheden zo goed mogelijk kunt ondersteunen bij het doelmatig en rechtmatig inkopen van hun bijzondere en veelzijdige ‘assortiment’. Dit kan bijvoorbeeld het inkopen van IT-systemen zijn of het onderhoud van infrastructuur voor de burgers. Nevi 1 staat aangeschreven als een goede inkoopopleiding en de cursusdagen die ik tot nu toe heb gehad geven handige informatie."


"We zijn met een veelzijdige groep van inkopers en contractmanagers waardoor we vanuit veel perspectieven een situatie kunnen bekijken"

Hoe bevallen de eerste weken?


"Een aantal onderwerpen, zoals de aanbestedingswetgeving, ben ik al bekend mee door mijn vorige opleiding. Maar de docent vertelt ook over nieuwe en actuele onderwerpen en geeft waar nodig advies bij huidige projecten. We zijn met een veelzijdige groep van inkopers en contractmanagers waardoor we vanuit veel perspectieven een situatie kunnen bekijken. Ik merk ook dat ik het hierbij als zeer waardevol beschouw dat ik veel vanuit leveranciersperspectief kan bekijken gezien ik twee jaar aan die kant heb gezeten."


"Ik kijk uit naar de modules die gaan over hoe je de inkoopprocedures zo kunt inrichten om maatschappelijke doelen te verwezenlijken zoals verduurzaming, innovatie en participatie"

Hoe ga je de opleiding toepassen in je werk als inkoopadviseur bij gemeenten?


"Momenteel kijk ik met name uit naar de modules hoe je de inkoopprocedures zo kunt inrichten om maatschappelijke doelen te verwezenlijken zoals verduurzaming, innovatie en participatie. Ook vind ik het belangrijk dat bij de opleiding aandacht wordt geschonken aan vaardigheden zoals gespreks-, luister- en onderhandelingstechnieken om bijvoorbeeld de behoefte van de interne klant zo goed mogelijk in kaart te brengen en de gewenste input te ontvangen van leveranciers. Ik kijk er enorm naar uit om de verworven kennis straks in de praktijk te brengen."


Benieuwd naar onze andere diensten? Neem dan een kijkje op deze pagina en neem gerust contact met ons op.


30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page