top of page

Nino van Bree - Achter het talent

Bijgewerkt op: 10 nov. 2023

Mijn naam is Nino van Bree en ik ben 27 jaar oud. Sinds september 2021 werk ik voor Talent voor de gemeente. Tegelijkertijd ben ik gestart met de studie bedrijfskunde aan de HAN. Hiervoor heb ik vier jaar lang in een casino gewerkt als croupier. In die tijd heb ik de studie strategisch management afgerond.

Mijn eerste opdracht

Mijn eerste officiële opdracht via Talent voor de gemeente was voor gemeente Valkenswaard. Hier was ik projectondersteuner voor verschillende projecten van de gemeente. Op dit moment ben ik al bezig met mijn tweede opdracht. Dit keer ben ik adviseur administratieve organisatie bij gemeente Nieuwkoop. Dit houdt in dat ik mij bezighoudt met analyse, verbetering en beschrijving van processen.

Het verschil maken

Ik ben voor Talent voor de gemeente gaan werken omdat ik een verschil wil maken voor de samenleving. Dit doe ik op mijn eigen vakgebied financiën. Door de processen te verbeteren en te optimaliseren wil ik het voor gemeenten makkelijker te maken. Zo kunnen mensen hopelijk sneller geholpen worden. En ik vind het geweldig om te doen!

Wanneer een project is geslaagd en het proces beter verloopt dan voorheen, dan ben ik echt tevreden.

De financiële wereld is altijd een wereld geweest die mij intrigeerde. Als kind vroeg ik mijn ouders altijd om het Financieele Dagblad. Ik ben altijd benieuwd hoe de beurzen zich ontwikkelen, welke bedrijven het goed doen en vooral waarom ze het goed doen. Hierdoor ben ik ook al jaren actief aan het beleggen in verschillende markten die mij interesseren.

Als ik niet aan het werk ben…

Ik ben naast mijn werk en studie penningmeester van een huurdersvereniging. In mijn vrije tijd houd ik mij dus ook weer bezig met financiën. Natuurlijk heb ik ook hobby’s die niets met financiën te maken hebben. Zo doe ik aan fitness, houd ik van lezen en wandelen en vind ik het leuk om meer van de wereld te ontdekken.

Het leukste aan reizen vind ik het ontmoeten van mensen. Ik kan genieten van goede gesprekken met mensen die ik net heb leren kennen. De verschillende culturen van de wereld interesseren mij en het liefst leer ik het van de mensen die daar wonen.

De combinatie van werken en studeren is een uitdaging. Dit zorgt ervoor dat ik mijn dag zo efficiënt mogelijk probeer in te richten met werk, studie, mijn hobby’s en privéleven. Door een goede planning houd ik het overzicht.

Waarom heb je voor Talent voor de gemeente gekozen?

Ik heb gekozen voor Talent voor de gemeente omdat Hans ‘jonge’ mensen met weinig tot geen gemeentelijke ervaring de kans geeft om voor gemeenten te werken. In de meeste vacatures staat vaak “wij zoeken jonge maatschappelijk betrokken mensen met 5 jaar ervaring”. Ik begrijp dat er om ervaring wordt gevraagd, maar met de juiste begeleiding en ondersteuning kunnen onervaren mensen echt waarde toevoegen voor gemeenten. Ik ben ook van mening dat dit de beste manier is om jonge mensen te verbinden aan gemeenten. Talent voor de gemeente geeft ons die kans, het bedrijf koppelt ons (‘jonge’ mensen met weinig ervaring) aan een senior adviseur die je begeleidt en ondersteunt. Daarnaast wordt er veel tijd en energie gestoken in je ontwikkeling door middel van begeleiding, inspiratie evenementen en cursussen.

49 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page