top of page

Ervaringsblog Marvin van Blijderveen

Bijgewerkt op: 6 sep. 2022

Lees onze blog over de gemeentelijke ervaringen van onze financieel adviseur Marvin van Blijderveen bij gemeente de Ronde Venen:

De afgelopen tijd heb ik via Step in Control gewerkt voor gemeente de Ronde Venen. In samenwerking met Eric van den Hurk heb ik verschillende interne controles verzorgd. Als gemeentelijke organisatie wil je een goede kijk hebben op je bedrijfsprocessen: Zijn de uitgaande geldstromen wel rechtmatig? Worden de ingekochte diensten daadwerkelijk en met de juiste kwaliteit geleverd? Heeft het offertetraject volgens de aanbestedingsregels plaatsgevonden?

“In de praktijk zien we dat de interne controle vaak onderschat wordt, hier moet verandering in komen!”

Door middel van de interne controle kunnen dit soort vragen worden beantwoord. Iedereen wil een redelijke mate van zekerheid, zeker een gemeente. Het gaat bij een gemeente immers om gemeenschapsgeld en transparantie en rechtmatigheid zijn extra belangrijk. Door de interne controle goed in te richten en uit te voeren kan deze zekerheid verkregen worden. Het interne controleproces is hierdoor een belangrijk proces. In de praktijk zien we dat de interne controle vaak onderschat wordt, hier moet verandering in komen!

“Een goede inrichting van de AO/IC kost aan de voorkant meer tijd, maar deze inspanningen verdienen zich snel terug!”

Het mooie van het uitvoeren van de interne controles is dat je veel facetten van de organisatie ziet. Je komt in contact met mensen van verschillende afdelingen, je krijgt inzichten in verschillende sectoren en je kunt een verbetering teweegbrengen in de organisatie. In de toekomst hoop ik meer van deze opdrachten uit te voeren. Ik ben namelijk van mening dat er grote voordelen behaald kunnen worden op dit gebied. Een goede inrichting van de AO/IC kost aan de voorkant meer tijd, maar deze inspanningen verdienen zich snel terug!

Step in Control

Last but not least wil ik mijn dank uitspreken naar gemeente de Ronde Venen en Step in Control, in het bijzonder richting Eric van den Hurk, voor de prettige samenwerking en de fijne en leerzame tijd. Inmiddels ben ik samen met een paar collega’s werkzaam bij gemeenten Mook en Middelaar en ‘s-Hertogenbosch en de Omgevingsdienst Regio Nijmegen. De opgedane ervaring bij gemeente de Ronde Venen komt hierbij goed van pas!

Reactie Eric van den Hurk van Step in Control: “Werken met jonge mensen is prachtig!”

“Voor een opdracht bij een klant zochten we ondersteuning voor de interne controle. Via een oud collega had ik al eerder contact gehad met Talent voor de Gemeente. Daar was Marvin van Blijderveen beschikbaar. Een 19-jarige die werkt als financieel adviseur en daarnaast Bedrijfskunde studeert. En wat een genot om met zo’n leergierig en slimme vent te werken. Pakte het snel op, was to the point en een aimabel mens. Wat wil je nog meer? De opdracht is tot tevredenheid opgeleverd, helaas eindigde daarmee wel onze samenwerking. Maar mochten we weer een dergelijke opdracht hebben en ondersteuning wensen gaan we zeker weer gebruik maken van de diensten van Talent voor de Gemeente en Marvin van Blijderveen.”


6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page