top of page

Duurzaam personeelsbeleid

Bijgewerkt op: 5 sep. 2022

Hoe zorg je voor een duurzaam personeeldbeleid? Hoe wordt en blijft jouw personeel gelukkig en gezond? Hieronder geven wij drie tips!

Tip 1: Ontwikkeling

Om een duurzaam personeelsbeleid te realiseren zijn er verschillende zaken die gedaan kunnen worden. Je kunt hierbij denken aan het investeren in de ontwikkeling van het personeel door middel van training. Het personeel blijft hierdoor gemotiveerd en het is belangrijk voor de loopbaan.

Tip 2: Motiveren en inspireren

Daarnaast kan een werkgever ervoor zorgen dat het personeel gemotiveerd en geïnspireerd blijft. Dit betekent bijvoorbeeld dat je successen samen viert of een persoonlijk ontwikkelingsplan maakt. Om succes te vieren, is het belangrijk dat je duidelijke doelstellingen opstelt. Dit kan in een individueel ontwikkelingsplan, of organisatiebreed door middel van een afdelingsplan. Als het duidelijk is waar de organisatie naar streeft, kan je samen vieren wanneer doelstellingen behaald zijn.

Tip 3: Zorg voor een gezonde werkplek (ook in tijden van corona)

Ook is een gezonde werkplek belangrijk voor een duurzaam personeelsbeleid. Een werkgever zorgt ervoor dat het personeel genoeg ruimte heeft om het werk te doen met voldoende verlichting en hygiëne. Tevens is het goed als de werkgever het personeel motiveert om te gaan sporten. Een gezond lichaam is goed voor een gezonde geest.

Wat krijg je ervoor terug?

Door te kijken naar een duurzaam personeelsbeleid investeert de werkgever in zijn personeel, maar hij krijgt er ook wat voor terug. Het levert hem een gezond en gelukkig personeel op dat hard voor het bedrijf wil werken. Een duurzaam personeelsbeleid levert alleen maar voordelen op.

Wat doen wij?

Bij Talent voor de gemeente maakt ieder aangesloten talent een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) om het beste uit zichzelf en anderen te halen. Daarnaast hebben we iedere maand een inspiratiesessie waarbij we kennis en ideeën met elkaar delen en successen vieren. Tevens beschikken wij over diverse trainingen die ervoor zorgen dat het personeel de ontwikkeling krijgt die ze verdienen. Samenwerking en kennisdeling is belangrijk voor een succesvolle formule.

Hoe spelen jullie in op duurzaam personeelsbeleid?

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page