top of page

Procesverbetering

Nino van Bree

De afgelopen tijd werk ik vanuit Talent voor de gemeente voor de gemeente Nieuwkoop. In samenwerking met Jeroen Neefjes heb ik verschillende processen beschreven en verbetervoorstellen opgesteld. Als gemeentelijke organisatie wil je dat je financiële processen efficiënt verlopen, zodat de gemeente efficiënter functioneert. Enkele processen die ik heb beschreven en verbeterd zijn: Begrotingswijzigingen, verplichtingen en crediteuren administratie.

 

Het nut van procesbeschrijvingen wordt vaak onderschat, vooral in deze tijd. Medewerkers wisselen sneller van werkgever en de kennis van medewerkers bij gemeenten wordt niet geborgd. Wanneer kennis over de processen verloren is, wordt het steeds moeilijker om als gemeente goed te functioneren. 

 

Ik vind het heel interessant om de processen vast te leggen. Het zorgt ervoor dat je de processen van gemeenten leert kennen en een beeld krijgt van hoe de gemeente functioneert. Het leukste hiervan vind ik om na te denken over de verbeteringen. Het zorgt ervoor dat ik creatief in oplossing kan denken en daadwerkelijk een verschil kan maken. Ik ben van mening dat het vastleggen van processen en blijven actualiseren belangrijk is voor gemeenten. Het zorgt ervoor dat de gemeente haar taken efficiënt kan blijven uitvoeren en dat de geoliede machine niet tot stilstand komt.

bottom of page