logo overbetwuwe.jpeg

WILLEM PETERS

Financieel adviseur

In de zomer van 2018 hoorde ik van Hans Geurts over de uitdaging waarvoor gemeenten staan om hun organisatie toekomstbestendig te maken. Volgens Hans speelt jong talent hierbij een ‘keyfactor’, daarom werd in 2018 Talent voor de Gemeente opgericht. Talent voor de Gemeente vindt, plaatst en begeleidt ondernemende, maatschappelijk betrokken jongeren bij gemeenten om zo de gewenste verandering tot stand te brengen.


Na kennis gemaakt te hebben met het team van Talent voor de Gemeente leek het mij een leuke uitdaging om vanaf oktober 2018 onderdeel uit te maken van deze visie. Ik was altijd al nieuwsgierig naar hoe een gemeente precies werkt en hoe zij zoveel verschillende vakgebieden organiseren binnen één organisatie. De studie bedrijfskunde sloot hierbij perfect aan. 


Door middel van begeleiding en trainingen van ervaren mentoren zoals Hans en Ton van Rooij leerde ik al snel de basiskennis van de P&C-cyclus en het BBV binnen gemeenteland. Door mee te werken aan opdrachten van Hans werd deze kennis ook in de praktijk toegepast. Zeer leerzaam om te zien hoe de mentoren tegen bepaalde zaken aankijken. In februari 2019 was het tijd om zelf eens verantwoordelijk te zijn voor een opdracht. Talent voor de Gemeente regelde dat ik bij gemeente Overbetuwe werkervaring op kon doen. Gedurende de eerste drie maanden kon ik mezelf laten verrassen hoe alles werkt binnen gemeenteland. Hieruit volgde al snel meerdere opdrachten zoals het doorontwikkelen van de P&C-applicatie Pepperflow en het toetsen van de nieuwe BBV notities aan de organisatie. Tijdens het werken bij Overbetuwe kon ik ook altijd sparren over mijn opdrachten met de mentoren of andere talenten die werkten bij Talent voor de Gemeente. Onze kennis werd actueel gehouden door thema-avonden of zelfs een ‘grensverleggend’ weekendje weg 😉.


Talent voor de Gemeente heeft correct ingeschat dat er een goede klik was tussen mij en gemeente Overbetuwe. Ik kreeg alle ruimte om mezelf te ontwikkelen en verbazen. Het onderdeel zijn van een leuk team en een behulpzame organisatie heeft er uiteindelijk ook voor gezorgd dat ik bij gemeente Overbetuwe vast in dienst ben gaan werken. Eén van de financieel adviseurs zou over een jaar met pensioen gaan en aan mij werd gevraagd of ik zijn functie over wilde nemen. Aangezien ik met veel plezier elke dag aan het werk ging/ga met mijn directe collega’s heb ik besloten dit mooie traject aan te gaan. Inmiddels ben ik nu ook financieel adviseur van domein Dienstverlening, team Ruimte, Openbare werken en Beleid fysiek. Daarnaast ben ik ook één van de applicatiebeheerders van Pepperflow. 


Dankzij Talent voor de Gemeente en de match met gemeente Overbetuwe ontwikkel ik mezelf nog elke dag met veel plezier!

tvdg groepsfoto_edited_edited_edited.jpg

NEEM CONTACT MET ONS OP

arrow&v

Bedankt voor de inzending!