top of page

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Werknemer talent voor de gemeente ondertekent contract

Ondernemen draait volgens ons om meer dan alleen maar winst maken. Natuurlijk moeten ook wij om te overleven winst maken, maar dit is niet het belangrijkste doel. Op één staat dat het vooral leuk moet zijn wat we doen, we moeten er energie van krijgen. Vrij snel daarna komt dat wij graag een steentje bij willen bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke, sociale en milieuproblemen. 

 

Duurzaamheid

Op het gebied van duurzaamheid is ons kantoor ‘bezaaid’ met zonnepanelen en rijden we in elektrische auto’s, het openbaar vervoer of de fiets. Verder doen we mee aan de acties van ‘Trees for all’. Zo planten wij regelmatig bomen en compenseren hiermee een stuk CO2-uitstoot. Ook werken we met ‘Bambooks’, uitwisbare notitieboeken en flip-overs, geproduceerd in een ‘sociale werkplaats’. Ook gaan wij binnenkort het dak van ons kantoor vergroenen.

 

Duurzame inzetbaarheid is ook een onderwerp dat onze speciale interesse heeft. Er gaat veel talent verloren in onze maatschappij en dat is zonde. Mensen zitten niet meer op hun plek of ervaren een afstand tot de arbeidsmarkt. Maar met de juiste begeleiding, bij- of omscholing en door te denken in mogelijkheden zijn deze mensen juist heel relevant voor de arbeidsmarkt. Onze oudste medewerker is inmiddels 71 jaar, maar heeft door zijn drive, energie en schat aan ervaring en kennis in elke opdracht zijn toegevoegde waarde. Hij wordt enorm gewaardeerd door zijn opdrachtgevers.


 

Sociaal ondernemerschap en inclusiviteit

Bij Talent voor de gemeente proberen wij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt altijd te helpen waar we kunnen. Wij kijken altijd naar wat iemand wel kan en dat blijkt vaak veel meer te zijn dan vooraf zichtbaar is. 

​

Mede om deze reden zijn wij sinds 2022 zijn bij Beschikb@@r (een community voor een meer inclusieve samenleving) en het Netwerk inclusief werkgeverschap in de Oost-Betuwe aangesloten. Verder organiseren wij met veel plezier onze grotere activiteiten altijd in Droom! De Aam in Elst. Een horecagelegenheid waar mensen met en zonder afstand tot de arbeidsmarkt werken. 

​

Het afgelopen jaar hebben we drie medewerkers aangenomen met een afstand tot de arbeidsmarkt, twee tijdelijk en een in vaste dienst. Onze ervaring is uiterst positief. Bevind jij je in dezelfde positie en lijkt het je leuk om bij ons te werken? Neem dan contact met ons op zodat we kunnen bekijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

​

Screenshot 2022-04-22 at 15_edited_edite
bottom of page